donderdag 20 juni 2013

Opdracht 15 t/m 20 van het scrapkampioenschap van Creabest

Opdracht 20

Project Life is ontworpen als een simpelere manier van scrappen, waarbij je alle herinneringen die je maakt makkelijk vast kunt leggen. Met design kaartjes, journaling kaartjes en foto's vul je hoezen met een vakverdeling. Voor wie meer wil weten over project life, kun je hier informatie vinden: http://www.creabest.nl/infotheek/productinformatie-en-tutorials/project-life-door-becky-higgins.html
Voor de opdracht van vandaag maak je een project life pagina. Je mag daarbij werken met een hoes die je vult zoals project life dat doet, maar je mag de onderdelen ook op een vel papier plakken, zodat het eigenlijk een in vakken verdeelde scrapbooklayout wordt. Je mag echte project life kaartjes gebruiken, maar je mag ook scrapbookpapier op de juiste maat snijden om te gebruiken.
De maten van de project life kaartjes zijn 7,5 bij 10 en 10 bij 15,2. Je kunt je pagina op verschillende manieren indelen met deze kaartjes, dus hoe je dat doet is aan jou. Je mag de pagina eventueel ook verder versieren met bloemen of andere embellishments, maar dat hoeft niet.

18 juli 2008

Voor `t eerst een project life zitten maken, de eerste vakantiedag in Legoland Denemarken.
Zitten in een hoes van We R Memorykeepers en de delen zijn 4"x 6"  Het papier is van October Afternoon. En dat project life is wel iets waar je je restjes mee op kunt maken.

Toch wel leuk om te doen
 
Opdracht 19
een sketch van Pagemaps


 
 
 

Work in progress...done

Papier gebruikt van BoBunny. Het foto`s zoeken was nog het lastigste, foto`s van iets bij elkaar passend en dan in kleiner formaat te kunnen snijden en toch nog de herinnering te kunnen herkennen
Opdracht 18

Vandaag is de dag van het schaap, en het leek ons leuk om daar op in te spelen. Maak een layout waar een schaap op zit. Gebruik bijvoorbeeld papier met schapen erop, stempel een schaap op de layout of maak een schaap van papier. Een schaap op de foto telt niet mee.
(Een layout met een schaap hoeft niet per se ook over schapen te gaan. Denk aan een layout over bezoek naar de kinderboerderij of dierentuin, maar ook aan baby layouts)


 
 
 
Ik vond dit toch wel een bijzondere opdracht.

Gelukkig had ik tussen mijn stapels papier nog wat van Rusty Pickels liggen met ja...schaapjes. De vogeltjes komen uit een papiertje van Jenni Bowlin, en de kinders, die komen uit de sloot.
Eèn van de kinders is niet van mijzelf en daarom even "afgeplakt


Opdracht 17

Vandaag weer een trend die we momenteel veel zien, veren. Scrapbookupdate.com heeft hier laatst (naar aanleiding van de afgelopen CHA) een berichtenreeks over gemaakt. Maak een layout met minimaal 5 veren erop. De veren kunnen in het papier zitten, je kunt embellishments gebruiken, maar je kunt ook zelf veren knippen van papier. Veren op de foto tellen niet mee, verder mag alles.
Hier kun je het wrap-up bericht van Scrapbookupdate vinden, met links naar de eerdere berichten:
http://www.scrapbookupdate.com/2013/03/10/trending-feathers-review-and-wrap-up/winter birds

Afgelopen winter kreeg Marcel zo`n voederpaal van Vivara cadeau voor zijn verjaardag. En er zijn daardoor vogeltjes in ons restaurant geweest die ik voor die tijd niet had gezien in de tuin.
Heel bijzonder vond ik de Kramsvogel (ik heb er het frame omgedaan).
De foto`s zijn door het raam heen genomen en volgens mijn kinderen leek ik wel een bejaarde zo met mijn fototoestel en verrekijker.

papier is van My Minds Eye, de veertjes zijn stanzen van Magnolia, en bewerkt met stampendous embossing


Opdracht 16

 Maak een layout, die past bij een songtekst, de tekst volledig op nemen in de layout, waarbij deze ongeveer 1/3 van de pagina moet beslaan. (bedacht door Barbara)
Je gaat dus op zoek naar een songtekst (bijvoorbeeld op
http://www.songteksten.nl/
) en maakt naar aanleiding van die songtekst een layout. De layout en de songtekst moeten met elkaar te maken hebben, het thema van het lied moet terug komen in de layout. Daarnaast plaats je de songtekst zelf ook op de layout, de beslaat minimaal 30% van de pagina.Walk unafraid

Ik ben al jaren een fan van REM , en kan dan ook niet anders dan een nummer van hen verwerken op de layout. Het komt van de CD UP

Ik zet de link naar het nummer op you tube erbij https://www.youtube.com/watch?v=sj84YRn3vcc

en de tekst mocht die op de layout niet duidelijk genoeg zijn http://www.songteksten.nl/songteksten/250696/r-e-m-/walk-unafraid.htm

Ik heb landkaarten in de vorm van een hart gescheurd als verwijzing naar het leven wat ze leeft.
Ze heeft het leven lief en bijna alles wat ze daar in tegen komt. Laat het visa versa ook zo zijn, met respect voor eigenheid.Opdracht 15

Naast scrapbookmaterialen, verkopen wij ook stempels en mixed media materialen. Mixed Media is het maken van projecten met allerlei verschillende materialen. Steeds meer scrappers maken ook mixed media projecten, of combineren mixed media technieken met scrapbooking. Vandaag krijg je de opdracht om 2 soorten mixed media materialen te gebruiken. Je kunt kiezen uit acrylverf, india of oostindische inkt, aquarelverf, oliepastelkrijt, modeling paste of creme, art mediums, gelatos, potloden, panpastel of ander pastelkrijt, inktsprays en embossingcreme.
Zet in de omschrijving bij plaatsing in de galerie welke materialen je gebruikt hebt, en hoe je deze gebruikt hebt. Zo kunnen we namelijk van elkaar weer nieuwe toepassingen leren

 


Ik heb lekker zitten kliederen, met modeling paste, verf, inkt en masks. Het hout van het klimtoestel proberen terug te laten komen in een "boom" aan de linkerkant, de traptreden in het "stenen paadje"

Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

6 opmerkingen:

 1. Wow, wel even een post waar je even de tijd voor moet nemen. Leuke opdrachten en wat een geweldig gave uitwerkingen. Heerlijk allround bezig op deze manier, leuk om te zien, Cora!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zo jij hebt niet stil gezeten,wel hele leuke opdrachten om te doen.Ik heb je werk met bewondering gelezen,heel apart Cora.

  lieve groetjes Nit@

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowwwww....wat heb je weer veel moois gemaakt, dank je wel dat wij mee mochten genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee wat veel opdrachten! Knap gedaan. Ze zien er mooi uit.
  Groetjes en alvast een prettig weekend, Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Cora, ik heb eens uitgebreid naar al je gemaakte layouts zitten kijken, het lijkt wel een levenswerk, alles bij elkaar. Er zitten echt hele mooie tussen, zoals die van je moeder en de winterbirds, echt prachtig! Lijkt me best lastig, elke dag zo'n opdracht, sommige makkelijk andere weer moeilijker. Ik zou na een paar dagen al hopeloos achterlopen! Goed van je dat je het volhoudt! Succes met het kampioenschap, van mij krijg je zowiezo al een medaille!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige LO's Cora, stuk voor stuk!
  Wat een werk zeg maar dan heb je ook wat ...
  Heerlijk om te lezen dus ik ben direct ook maar even volger van je geworden!

  Greetz,
  Maureen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...